Kutya ízületvédő? Itt egy rövid áttekintés róluk!

Kutya ízületvédő? Itt egy rövid áttekintés róluk!

Legyél kezdő vagy tapasztalt kutyatartó, biztosan hallottál már arról, hogy kutyáknak ízületvédő adása is szükséges időnként. Azonban azzal már kevesen vannak tisztában, hogy milyen gyakran és milyet szükséges adni.

Ebben a bejegyzésben segítünk abban, hogy átlásd a témát és a legjobbat tudd kedvencednek biztosítani.

Mikor és milyen gyakran szükséges ízületvédő kutyának?

Igazából egy általános szabály: mérettől, fajtától és kortól függetlenül minden kutyának jól jön, ha kap egy kis extra támogatást ízületvédő formában. Azonban most felsoroljuk, mikor érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá.

-       kölyökkorban, főleg nagytestűre növő vagy ízületi problémára hajlamos fajtánál
1 éves korig 2 alkalommal 6 hetes kúra

-       felnőtt korban, ha sokat mozogsz kutyusoddal vagy sportolsz vele
évente két alkalommal 6-8 hetes kúra

-       idős korban, hogy a kopás és reumás okozta gondokat megelőzd/enyhítsd
évente 2 kúra 6-8 hétig vagy akár folyamatosan

-       felnőtt korban, ha bármilyen mozgásszerv rendszeri gond van, pl. diszplázia
folyamatosan adható ízületvédő akár

Milyen típusai vannak az ízületvédő kutyáknak készült termékek között?

Szerencsére ma már nagyon széles termékkínálat áll rendelkezésre a gondos gazdiknak, akik szeretnék kedvencük fájdalommentes mozgásszabadságát megőrizni.

Hiszen nincs is annál jobb és szívmelengetőbb látvány, amikor kedvencünk gondtalanul rohangálhat és szimatolgathat, anélkül, hogy fájdalommal kellene élnie.

Ezen kívül persze az sem elhanyagolható előnye az ízületvédő kúráknak, hogy megelőzhetünk akár vele felesleges állatorvosi kiadásokat. Így duplán jól járnak azok a gazdik, akik odafigyelnek kedvencüknél nem csak a helyes táplálásra, hanem az egyéb fontos étrendkiegészítők rendszeres adására.

A termékek között két fő típust lehet megkülönböztetni: a természetes, mono hatóanyagú termékeket, és a komplex ízületvédőket, amelybe többféle hatóanyagot sűrítettek bele.

Mono hatóanyagú termékek

Ebbe a csoportba tartoznak az olyan készítmények, amelyek csupán szárítva, őrölve vannak például, mint amilyen a Kutyakajás oldalán kapható Farkaskonyha Új-Zélandi zöldkagyló is. Ebben a termékben magas koncentrátumban található a glükozamin is. De ebbe a csoportba tartozik például a kollagén is. Ezek a termékek legtöbbször por formátumúak.

Komplex termékek

Nagyon sokan kedvelik a több féle hatóanyagot tartalmazó termékeket, hiszen így egyszerűbb megoldani a teljes körű ízületvédelmet.

A legtöbb készítmény a hagyományos ízületvédő alapanyagok, mint a glükozamin, kondroitin mellett tartalmaznak akár gyógynövényes kivonatokat is, mint amilyen a nagyszerű természetes fájdalomcsillapító hatással rendelkező ördögcsáklya kivonat. A komplex termékek vannak

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kutyapékség