Szobatisztaság.

Szobatisztaság.
A kölyköket szobatisztaságra kell szoktatni (ha lakásban tartják), ami sok türelmet igényel a gazditól.Ha 7 hetesnél idősebb kutya kerül hozzánk, olyat válasszunk, amelyiknél már elkezdte ezt a tanulási folyamatot a tenyésztő. A felnőtt kutyák esetében is ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk...

A kölyköket szobatisztaságra kell szoktatni (ha lakásban tartják), ami sok türelmet igényel a gazditól.Ha 7 hetesnél idősebb kutya kerül hozzánk, olyat válasszunk, amelyiknél már elkezdte ezt a tanulási folyamatot a tenyésztő. A felnőtt kutyák esetében is ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk.

A kölyökkutya még nem tudja irányítani a hólyagműködést. Vigyük ki gyakran az első néhány hónapban, míg megtanulja, hogy a szabadban, nem pedig bent, a padló közepén kell elvégeznie a dolgát.

Eredményesebb lesz mindez, ha ugyanabban az időpontban kap enni, s utána mindig ugyanarra a helyre visszük vécézni. Ne játsszunk vele addig, amíg nem könnyített magán.

A kölyök rendszerint a reggeli ébredés vagy szundítás után vizelnek, az étkezést követően félórán belül, majd az esti lefekvés előtt.

Ne szőnyeggel borított, hanem járólapos vagy más mosható padlójú helyiségben, ketreccel vagy bébikapuval korlátozzuk a kiskutya mozgásterét, ha nem tudjuk szemmel tartani.

A kölyök és a felnőtt kutya is szívesebben van és alszik tiszta helyen. Ha össze-vissza piszkít a házban, az azt jelenti: még nem tanították meg a szobatisztaságra. Ez nem az ő hibája, hanem az embereké.

dog-training-2.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus