Miért esznek a kutyák füvet?

 Miért esznek a kutyák füvet?
Nem tudni, miért csinálják, de a kutyák többsége eszik füvet, egyesek többet. Ízlelőbimbóik simulékonyak, ezért mindent megkóstolnak, amit csak találnak....

Nem tudni, miért csinálják, de a kutyák többsége eszik füvet, egyesek többet. Ízlelőbimbóik simulékonyak, ezért mindent megkóstolnak, amit csak találnak.

Nem véletlenül változatos az ízlésük. A faj túlélését eleinte a dögevés biztosította: mindent megettek, amihez hozzáfértek. Ha húst nem tudtak szerezni, akkor növényekkel, levelekkel kellett beérniük. Nem válogathattak, ezért mai utódaink sem teszik ezt: szinte mindent szeretnek.

A kutyák képtelenek ellenállni bizonyos táplálékoknak és időről időre sóvárognak a zöld táplálékért. Ez korántsem annyira bizarr, mint gondoljuk: a fű egykor szerves része volt a napi étrendjüknek.

A kutyák mindenevők, vagyis növényfélékkel és hússal is táplálkoznak. Nincs feltétlenül szükségük már zöld táplálékra, mert a manapság kapható kutyaeledelek teljes tápértékűek. Az ösztönük azonban továbbra is azt súgja, hogy a fű jót tesz nekik, ezért fogyasztják.

2cd7390f8643e2beb80a6c80a55c501b.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus