Kényes téma: Kutyafuttatók etikettje.

Kényes téma: Kutyafuttatók etikettje.
Ez kicsit személyesebb bejegyzés lesz, de muszáj erről írnom, mert nagyon dühít. Mint sokan mások én is szeretek a kutyáimmal kutyafuttatóba járni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy remek kutya társasághoz tartozunk. Minden hétvégén összejárunk bandázni a kutyáinkkal.Szerintem nagyon kiegyensúlyozott a "falkánk", van, hogy akár 5-6 ivaros kan együtt van még 6-7 szukával és nincs semmi gond velük....

Ez kicsit személyesebb bejegyzés lesz, de muszáj erről írnom, mert nagyon dühít. Mint sokan mások én is szeretek a kutyáimmal kutyafuttatóba járni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy remek kutya társasághoz tartozunk. Minden hétvégén összejárunk bandázni a kutyáinkkal.Szerintem nagyon kiegyensúlyozott a "falkánk", van, hogy akár 5-6 ivaros kan együtt van még 6-7 szukával és nincs semmi gond velük.

Igyekszünk minden szabályt betartani, viszont ez nagyon sokakra nem igaz. Felsorolnék párat amitől a falra mászok:

  • Drága gazdik, akik szarni viszik be a kutyájukat és persze nem szedik össze. (Nekünk meg úgy kell kerülgetni a "tankcsapdákat")
  • Gazdi behozza a kutyáját és elkezd telefonálni..hogy a kutyája épp verekszik más kutyával? Jah, hát ő nem vette észre, majd a többi gazdi megoldja.
  • Amikor a gyereket is behozzák, ami szerintem nem jó ötlet tekintve, hogy sok kutya rohangál bent és könnyen fellökhetik. Az se jó ötlet, ha a gyermek kezében fagyi vagy egyéb nasi  van..persze, hogy a "szemtelenebb" kutyák kiszedik a kezéből.
  • Gazdik, akik kérdezés nélkül beengedik a kutyájukat. Meg se kérdezik, hogy bejöhetnek-e, de még azt se hagyja, hogy mondjuk én megkérdezzem, hogy kan vagy szuka.
  • És a kedvencem: Kinek van erősebb kutyája típusú gazdi. Szabályosan kikerget a futtatóból mert neki pitbullja van és tudja, hogy az övé erősebb, mint az én belga juhászaim ( itt megjegyezném, hogy nem a pitbullokkal van a problémám, hanem az idióta gazdáikkal). Nekem egyértelmű, hogy a kutyáim épsége a legfontosabb, nem állhatok le szájkaratézni vele.

Tényleg nem ártana betartani a szabályokat, hogy béke legyen a futtatókban. Nektek van valami sztoritok kutyafuttatókból? :)

Ezen a linken lehet igényelni futietikettet, hogy kilehessen rakni a futtatókba:

http://kutyabarat.hu/futietikett

1924963_781695438522137_6428177527443134319_n.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus