Érdekességek kutyákról.

Érdekességek kutyákról.
A világ legöregebb kutyája egy ausztrál pásztorkutya volt: 29 évet és 5 hónapot élt...

A világ legöregebb kutyája egy ausztrál pásztorkutya volt: 29 évet és 5 hónapot élt.

A világ legnehezebb kutyája Zorba (angol masztif). 1989-ben állította fel a rekordot. Méretei: 143 kg-ot nyomott akkor a mérlegen, marmagassága 93 centiméter volt. A kutya teljes hossza (az orrától a farka végéig) 231 cm.

zorba.jpg

A basenji az egyetlen kutyafajta, amelyik nem tud ugatni.

basenji_kutya.jpg

 A dalmata kölykök pöttyök nélkül születnek.

14_0.jpg

A Bibliában 44-szer esik említés valamilyen kutyáról.

A világ legkisebb kutyája az Új-Zélandon élő máltai selyemkutya, Scooter aki alig 8 centis, vagyis két centivel kisebb, mint az amerikai csivava, Boo Boo , aki a Guinness rekordot tartja. Sajnos a Scooter soha nem kerül be a rekordok könyvébe, mivel 6 hónapos korában elhunyt.

489134-as-big-as-a-malteser-scooter-the-tiny-maltese-terrier.jpg

1994. április 27-én ünnepelték meg először A VAKVEZETŐ KUTYÁK VILÁGNAPJÁt. Az ötlet a Nagy-Britanniában lévő Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségétől származik.

Miért rázzák a kutyák a lábukat, ha a hasukat vakargatod? A viszketést okozó élősködők, mint például a bolhák, mindig is idegesítették a kutyákat. Védekezésül ezért vakaróreflexet fejlesztettek ki. A kutyák hasa igen érzékeny tud lenni, ezért ha ezeken a területen a legenyhébb viszketést is érzik, megrázzák a hátsó lábukat.

Miért van a kutyáknak bajuszuk? Az életben maradáshoz szükséges. Ez a speciális tapintószőrzet számtalan idegsejttel áll kapcsolatban, ezért az állat jól érzékeli a teret, és befér-e az adott helyre. A bajusz a légáramlatokra is érzékeny, így arra is figyelmeztet, hogy van-e zsákmány vagy ragadozó a közelben.

A szőlő és a csokoládé mérgező a kutyák számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus