Egy kutyabarát hely ahol az idő is megáll...

Egy kutyabarát hely ahol az idő is megáll...

Eredetileg nem akartam blogbejegyzést írni róla csak 1-2 képet megosztani a hétvégénkről, de nem bírtam ki, mert a kutyásoknak tudniuk kell erről a helyről.

Lósi Major, a nyugalomszigete és egyben az esküvői helyszínünk. Mikor tavaly Ádi megkérte a kezem azt tudtuk, hogy a helyszínnek kutyabarátnak kell lennie...így akadtunk rá a Lósi Majorra.

Most nem is az esküvő részéről szeretnék írni, hanem magáról a helyről.

Ez a 8 hektáros birtok Verőcén található. Szerintem az mindent elárul arról, hogy mennyire kutyabarát a hely, hogy Szilvi (egyik tulaj) szerint aki nem viseli el a kutyákat az ne is jöjjön ide. Szilviék is 4 kutyus boldog tulajdonosai, akik őrzik a területet és emellett iszonyat cukik. Szamóca (komondor), Nimród (magyar vizsla), Borcsa (puli), Gabi (keverék Don Juan). Természetesen kutyákon kívül más állatok is vannak pl: lovak, kecskék, racka juhok, alpaka, sőt egy vaddisznó is Sári, akit Szilviék neveltek fel és a kutyák között nőtt fel.

(Sári klikkerre add az orrával pacsit, tud ülni és feküdni is.)

Radarnyuszikkal és Gizivel (új beceneve Kis Moszat lett) érkeztünk meg és szerintem ők ugyan úgy élvezték ezt a hétvégét, mint mi. Óriási a terület, ahol szabadon futkározhattak és bárhová bejöhettek.

Csendes nevű faházban kaptunk szállást. Tündéri, antik bútorok és cserépkályhában ropogó tűz adja vissza az egész hely báját.

( Csendes faház.)

A Fogadóban ha jelzed előre isteni, háztáji reggelit és vacsorát kérhetsz. Forró tea mindig van és természetesen ide is jöhetnek a kutyák.

Túrázni is lehet a területen. A háziak elmondása alapján ha a majorhoz tartozó kis kápolna előtti ösvényre térsz, egy laza fél órás túrával felérsz a dombtetejére, ahonnan az egész Dunakanyart beláthatod. Nos nekünk ez a kis túra csak felfele 1 óránkba tellett, mivel a nagy hóban eléggé kimerítő volt feljutni, de a kutyák imádták. Szabadon rohangálhattak bármerre, és a kilátás minden fáradtságot megért. Lefelé azért nyilván könnyebb volt és altatni se kellett se a kutyákat, se minket.

(Nyilván mindegyik máshova néz...)

Az egész helyből árad a csend és a nyugalom. Munkamániás vagyok, de fotózáson kívül szinte alig vettem elő a telefonom. Ádi hozta gépét, hogy megörökíthessen pár pillanatot. 

Az egész hely magával ragadó. Ha egyszer eljössz ide, nem akarsz elmenni. Itt mindenki kedves és bizony ott ragadsz egy kávéra, vagy egy jó beszélgetésre. Már alig várom, hogy az esküvőnket is itt töltsük, természetesen a kutyáinkkal. :)

 

Fotók: https://www.mffoto.hu/