A kutya és a postás.

A kutya és a postás.
Sok kutya nagy hűhót csapva ugatja a postást (az én kutyáim is "megvadulnak" tőle). Ez nem jelenti azt, hogy személyes ellenszenvet érez iránta: csak a területét védi. A kutyák többségében megvan az őrző-védő hajlam. Őseiktől örökölték, akik a vetélytársaiktól védték territóriumukat és szűkös élelemforrásaikat...

Sok kutya nagy hűhót csapva ugatja a postást (az én kutyáim is "megvadulnak" tőle). Ez nem jelenti azt, hogy személyes ellenszenvet érez iránta: csak a területét védi. A kutyák többségében megvan az őrző-védő hajlam. Őseiktől örökölték, akik a vetélytársaiktól védték territóriumukat és szűkös élelemforrásaikat.

A kutyák többsége ösztönösen őrzi területét, de a várakozás izgalma miatt is csapnak ilyen nagy felhajtást: szeretik a rutint, a rendszerességet, és mivel a postás nap mint nap nagyjából ugyanakkor érkezik, fogadásuk beépül a kutya napirendjébe.

Az ugatás mint fogadtatás ugyanúgy kijár a postásnak, a mérőóra-leolvasónak, a csomagszállítónak és bármely idegennek, aki céltudatosan a ház felé tart, majd meghátrálni látszik.

postman-and-dog.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus